Devätnástka

Devätnástka je číslom odmeny po predošlej skúške. “Ja” sa tu stretáva s neobmedzenou energiou, ktorá k nemu a z neho prúdi bez ustania, bez blokov, bez podmienok. Je to “ja”, ktoré sa odvíja samo zo seba, je tým, čím chce byť a pôsobí tak, ako chce pôsobiť.

Devätnástka sa vykladá ako “Princ nebies”. Zaručuje, že človek dostane všetko, po čom túži, čokoľvek, čo chce, sa stane, bude všetkým, čím chce byť. Po predošlej osemnástke plnej skúšok je devätnástka číslo karmickej odmeny; kto prekonal všetky nástrahy spojené s konfliktom medzi duchom a hmotou, dostáva všetko, o čom je presvedčený, že má na to nárok. Kto sa narodil devätnásteho, narodil sa pod šťastnou hviezdou. Ak nie sú ostatné čísla, ktoré vás sprevádzajú, v prudkom rozpore s devätnástkou, potom nie je nič, čo by ste nemohli dosiahnuť.

Devätnástka je číslom osobnej sily aj preto, že sa človeku dostáva všetko, čo chce. S jedlom rastie chuť; keď vidieť výsledky, nastupuje pozitívna motivácia. Je oveľa ťažšie myslieť pozitívne, ak má človek pocit, že sa mu nič nedarí; ak mu však všetky skúsenosti (alebo ich prevažná väčšina) dokazujú, že všetko bude tak, ako si to želal, v podstate niet ničoho, čo by ho dokázalo zabrzdiť. Devätnástka má veľa spoločného s desiatkou; u desiatky sme si hovorili o tom, že sa zhmotní všetko, na čo pomyslíme. Devätnástka je ešte priaznivejším číslom, pretože je utlmené negatívne myslenie a pozitívne preto prevažuje.

V tarote je devätnástkou Slnko, ktoré svieti na všetko bez rozdielu. Slnko je najväčším svetlom na oblohe, svojou gravitačnou silou necháva okolo seba krúžiť planéty a iné objekty, zásobuje ich teplom a svetlom… Slnko je stredobodom Slnečnej sústavy tak, ako je človek ovplyvnený devätnástkou stredobodom svojho sveta; úplne vedome. Slnko nepochybuje o svojej sile a procesy, ktoré v ňom prebiehajú, nepoznajú oddych. Tak človek pod vplyvom devätnástky neustále pracuje na svojom svete tým, že si ho uvedomuje a že ho formuje podľa seba. Slnko, symbolicky aj skutočne, je najväčším svetlom, ktoré sa dá na Zemi dosiahnuť a má najväčší vplyv na život na našej planéte. Bez Slnka by nebolo života.

Jednotka a deviatka po sčítaní dávajú desiatku a tým pádom opäť jednotku. “Ja” je jednak v desiatke a jednak v devätnástke vo svojom vrcholovom štádiu. Devätnástka je stupňom, ktorý ukončuje prvú úroveň dvojciferných čísel; po nej nasledujú čísla začínajúce sa dvojkou. Povzbudzujúce je, že tak, ako sme začínali, tak aj končíme; ako stredobod svojho sveta bez pochybností, že tomu tak nie je.

1 thoughts on “Devätnástka

Pridaj komentár